Kuva
Greenreality karnevaali
13.11.2023
Kirjoittaja: eeva.pihlajaniemi

PERUTTU Resurssiviisaat kiertotalouden liiketoimintamallit -koulutus 14.12.2023

Metalliverkostosta elinvoimaa -hanke järjestää toivotun yhteiskoulutuksen verkoston jäsenille ja muille teollisuuden toimijoille 14.12.2023 klo 8.30-11.30. Tilaisuuden kouluttajana toimii Outi Ihanainen-Rokio Mastos Oy:sta. Aamupäivän mittainen sessio käsittelee sekä kiertotalouden perusteet, että antaa eväitä kunkin osallistujayrityksen osaamisen ja toiminnan kehittämiseen resurssien ja materiaalien kiertoon ja kiertotaloutta edistävään liiketoimintaan.

HUOM! PERUTTU  

Aika: 14.12.2023 klo 8.30-11.30

Paikka: Vahvistuu myöhemmin

 

Keskeiset sisällöt

Luento-osuus noin 1,5h:

Miksi kiertotalous juuri nyt ja mistä kiertotaloudessa on kyse. 

Biologiset kierrot ja tekniset kierrot, resurssien talteenotto, lineaaritaloudesta kierrätystalouteen ja kiertotalouteen, Reduce-Reuse-Recycle, kiertotalouteen siirtymisen mallit ja esimerkkejä.

Käydään läpi myös ajankohtaiset ajurit kiertotalouteen, mm. EU:n sääntelyn ja yritysvastuudirektiivin tilanne.

Työpajaosuus noin 1,5h:

Miten soveltaa Reduce-Reuse-Recycle periaatteita omaan liiketoimintaan ja sen arvoketjuun?

Millä askelilla oma yritys voisi edistää resurssitehokkuutta ja kiertotaloutta?

Keskustelua ja yhteenveto osallistujien kanssa, alueen verkoston yhteisten askeleiden tunnistamista.

Valmentajana toimii yritysvalmentaja Outi Ihanainen-Rokio, FT, Mastos Oy:stä. Mastoksen missiona on edistää yritysten vastuullista kasvua. Mastos auttaa pk-yrityksiä ottamaan konkreettisia askeleita kestävään liiketoimintaan, jossa kiertotalous on yksi keskeinen toimintamalli. Perustajaosakas Outi on kokenut kasvuyritysvalmentaja, joka valmentaa kestävää liiketoimintaa ja kiertotalouden askelia liiketoimintalähtöisesti osallistavin menetelmin. Hän on myös Kestävyyden avaimet -kirjan kirjoittajista. Mastoksen valmennukset pohjautuvat tutkittuun tietoon kestävyydestä, johtamisesta, yrityksen uudistumisteorioista sekä kasvumarkkinoinnista. 

 Logopalkki-eu-ely-maaseuturahasto
 

Metalreality Network
Verkostossa on nyt mukana 21 jäsenyritystä sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy - KEHY, Saimaan ammattiopisto Sampo, LUT-yliopisto ja Kaakkois-Suomen TE-toimisto. Wirma yrityspalvelut (Lappeenrannan kaupunki) toimii verkoston palveluoperaattorina vuosina 2020-2023 Metalliverkostosta elinvoimaa -hankkeen kautta, joka on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, ja sitä rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston osuus on 118559,61 € ja valtion osuus on 163725,19 €.